De blog van de verwarmingsexperts
04/02/2019

Moet ik veel uitbreken om mijn verwarming te vernieuwen?

Neen. Uw huidige ketel vervangen door een condensatieketel van Buderus is een klusje van anderhalve dag. En u bespaart er onmiddellijk mee.

Natuurlijk kunt u verder gaan dan enkel uw verwarmingsketel te vervangen. Als uw radiatoren bijvoorbeeld verouderd zijn, kunt u die meteen ook vernieuwen. Maar dat kan ook exemplaar per exemplaar,zonder echt breek- of schilderwerk. Het wordt iets complexer als u wilt overschakelen naar een warmtepomp, omdat u dan ook een buiteninstallatie moet voorzien. Maar eigenlijk vallen ook die werken goed mee – zeker als uw huidige ketel zich niet te ver van een buitenmuur bevindt.

Een goede tip: extra isolatie.

Neemt u met de renovatie van uw energiesysteem ook de rest van uw woning onder handen? Vergeet dan zeker niet om goed te isoleren. Buitenmuren die de koude in de winter tegenhouden, vergroten het rendement van uw nieuwe warmtepomp of condensatieketel gevoelig. Ook in de zomer hebt u er genot van omdat de hitte dan minder snel uw huis binnendringt.

Check al onze warmtepompen

Vraag meteen een offerte aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *