De blog van de verwarmingsexperts
04/02/2019

Moet ik veel uitbreken om mijn verwarming te vernieuwen?

Neen. Uw huidige ketel vervangen door een condensatieketel van Buderus is een klusje van anderhalve dag. En u bespaart er onmiddellijk mee.

Natuurlijk kunt u verder gaan dan enkel uw verwarmingsketel te vervangen. Als uw radiatoren bijvoorbeeld verouderd zijn, kunt u die meteen ook vernieuwen. Maar dat kan ook exemplaar per exemplaar,zonder echt breek- of schilderwerk. Het wordt iets complexer als u wilt overschakelen naar een warmtepomp, omdat u dan ook een buiteninstallatie moet voorzien. Maar eigenlijk vallen ook die werken goed mee – zeker als uw huidige ketel zich niet te ver van een buitenmuur bevindt.

Een goede tip: extra isolatie.

Neemt u met de renovatie van uw energiesysteem ook de rest van uw woning onder handen? Vergeet dan zeker niet om goed te isoleren. Buitenmuren die de koude in de winter tegenhouden, vergroten het rendement van uw nieuwe warmtepomp of condensatieketel gevoelig. Ook in de zomer hebt u er genot van omdat de hitte dan minder snel uw huis binnendringt.

Check al onze warmtepompen

Vraag meteen een offerte aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Emile Speltincx schreef:

  Beste, wij zijn een appartementsgebouw van 5 app. Twee zijn nog in bezit van een oude (20 j) ketel, twee andere hebben een recente (2 – 5j) HR ketel en één eigenaar heeft een condensatieketel ( 9j) met in en uitlaat door de schouw. Onze vraag is als iedereen zou overstappen naar een condensatieketel is er dan wel genoeg plaats voor 10 buizen (5in en 5 uitlaat). Wat is de diameter van een inlaatbuis en een uitlaatbuis. Als er aanpassingen moeten gebeuren aan de schouw zijn deze kosten dan gemeenschappelijk.
  Met vriendelijke groeten,

  1. Expert schreef:

   Hallo, uw situatie is heel gewoon en niet zo complex als het lijkt.

   Het is namelijk relatief eenvoudig om de gehele installatie te vervangen door condensatieketels van hetzelfde type. Dit vereist echter niet de installatie van meerdere leidingen voor rookafvoer. Inderdaad, in dit geval heeft uw collectieve schoorsteen enkel een rookafvoerpijp nodig. De luchttoevoer gaat door de ruimte tussen deze pijp en de wanden van de schoorsteen. De ketels moeten goed op deze leiding zijn aangesloten.
   Met betrekking tot de grootte van de leiding, die helaas afhankelijk is van het type ketel, het vermogen, etc., raad ik u aan om contact op te nemen met een installateur voor advies.
   U kunt contact opnemen via deze link: https://bit.ly/2Jut4xV

   Een andere oplossing is om te kiezen voor één enkele ketel voor het hele gebouw met afzonderlijke verwarmingscircuits voor elk appartement.

 2. Colpaert daniel schreef:

  Offerte voor mogelijke vervanging

  1. Expert schreef:

   Indien u een offerte wenst te ontvangen, raden wij u aan deze aan te vragen bij verschillende installateurs.
   Om dit te doen, kan ik u aanbevelen om op deze link te klikken: http://tiny.cc/ebeh6y