De blog van de verwarmingsexperts
04/02/2019

Moet ik letten op het energielabel van een verwarmingsketel?

Zeker weten. Zo’n energielabel vertelt niet alleen of uw systeem weinig verbruikt, maar ook of het veel of weinig schadelijke stoffen uitstoot. Dit is cruciaal voor uw ecologische voetafdruk!

Uiteraard begrijpt iedereen dat een groen energielabel beter is dan een rodere variant. Maar die schaal is niet willekeurig. Zo kan een gewone gasketel nooit beter scoren dan A, hoe zuinig en ecologisch hij ook is. Hogere scores zijn gereserveerd voor systemen met een warmtepomp of andere hernieuwbare energiebronnen. Bovendien is het belangrijk om te weten dat de scores E, F en G binnenkort verdwijnen. Dat maakt de schaal toch iets realistischer om in te schatten.

Niet vergeten: energielabels vermelden ook decibels!

Groene energie en milieubewustheid zijn niet de enige dingen die u kunt aflezen van het label op uw nieuwe installatie voor verwarming of sanitair water. Bovenaan staan ook de decibels vermeld. Afhankelijk van de plaats waar uw ketel of warmtepomp staat, is dat natuurlijk erg relevant.

Om goed te vergelijken: moderne stofzuigers proberen onder de 70 decibel te duiken en koelkasten schommelen rond de 50 decibel. In elk geval is geluidsbeperking bij Buderus een cruciaal onderdeel in het ontwerpproces.

Meer informatie over de wetgeving

Vraag meteen een offerte aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *