De blog van de verwarmingsexperts
04/02/2019

Kan ik een warmtepomp installeren in mijn huis?

Als uw huis minder dan 20 jaar oud is, is een warmtepomp bijna altijd een goed idee. In oudere huizen hangt het rendement af van het isolatieniveau van uw woning: dat moet goed genoeg zijn om voordeel te putten uit een warmtepomp.

Technisch gezien kan elke woning uitgerust worden met een warmtepomp. De plaatsing van de warmtepomp zelf is uiteraard een klusje voor de vakman. In de meeste gevallen is er altijd genoeg ruimte en is de aansluiting naar de buiteninstallatie relatief eenvoudig. Warmtepompen hebben echter moeite om een ruimte comfortabel te verwarmen als die niet voldoende geïsoleerd is. Hoe beter de woning geïsoleerd is, hoe meer voordeel u uit de warmtepomp zult halen.

Verschillende soorten warmtepompen.

Bij Buderus vindt u verschillende types warmtepompen. Bodem-water warmtepompen onttrekken energie aan de ondergrond (zelfs wanneer die bevroren is en onder een pak sneeuw ligt). Lucht-water warmtepompen maken gebruik van de energie in de buitenlucht. Beide types werken zeer efficiënt, de keuze heeft vooral te maken met uw specifieke noden.

Check al onze warmtepompen

Vraag meteen een offerte aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Rudy van calster schreef:

  Mijn zoon heeft juist een huis gekocht en we zijn nog op zoek naar een type verwarming dat hij zou kunnen installeren .

  1. Expert schreef:

   Geachte heer, het type verwarming dat bij uw zoon past, hangt af van verschillende factoren: de isolatie van het huis, de regionale wetgeving, de grootte van zijn huis, zijn behoeften of zijn budget.
   Zo is het vaak voor nieuwe woningen aan te raden om een warmtepomp met vloerverwarming te installeren. Ik raad u echter aan om een tool voor het aanvragen van een offerte te gebruiken om specifiek advies van een professional te krijgen.
   U kunt dit aanvragen via deze link: http://tiny.cc/ebeh6y