De blog van de verwarmingsexperts
04/02/2019

Is een condensatieketel nu écht zoveel voordeliger?

Absoluut. Met onze nieuwste generatie condensatieketels bespaart u al snel een kwart op uw energiefactuur in vergelijking met oudere verwarmingssystemen.

Hoe werkt het? Eigenlijk is het proces heel eenvoudig: uw condensatieketel recycleert warmte die anders verloren gaat. Bij een klassieke ketel verdwijnt de hete waterdamp die vrijkomt bij de verbranding gewoon door de schoorsteen. Bij condensatieketels is dat niet zo. Die vangen de warmte uit de rookgassen op, waardoor de waterdamp neerslaat. De warmte die daarin zit, wordt gewoon weer afgegeven aan het systeem om uw sanitair en verwarmingswater op te warmen. Zo moet u minder energie verbruiken.

Overschakelen naar een condensatieketel? Zó gebeurd!

Condensatieketels kunnen op dezelfde plaats geïnstalleerd worden als uw huidige (atmosferische) ketel. U hoeft in elk geval geen grote breekwerken uit te voeren. Het is wel nodig om een aangepaste luchtaanvoer te monteren in de schouw. Uw installateur kijkt dat goed voor u na en indien nodig gaat hij op zoek naar een betrouwbare alternatieve oplossing. Want een condensatieketel heeft alleen maar voordelen!

Check al onze condensatieketels >

Vraag meteen een offerte aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *