De blog van de verwarmingsexperts
21/01/2019

Hoe werkt een warmtepomp precies?

Een warmtepomp werkt eigenlijk zoals een koelkast. Alleen heeft een warmtepomp meer vermogen en kun je er naast koelen ook mee verwarmen.

Het geheim van een warmtepomp zit hem in de koelvloeistof. Die kookt al bij min 24 graden of lager en dus is de energie die beschikbaar is in de aarde, de lucht of het grondwater genoeg om ze te doen verdampen. Die damp wordt dan in de compressor samengedrukt, zo loopt de temperatuur nog verder op. De condensor geeft daarna zijn warmte af aan het cv-water, of aan de warmwaterboiler. Resultaat? 100% duurzame energie.

Bijna 100% groen.

Warmtepompen zijn volgens veel van onze experts dé energiesystemen van de toekomst. Dat is niet zo gek: ze verbruiken geen fossiele brandstoffen en zijn zeer energie-efficiënt. De huidige generatie warmtepompen is de kinderschoenen helemaal ontgroeid. Bij Buderus merken we dat ook aan de tevredenheid van onze klanten. Ze zijn blij dat ze geen gasfactuur meer hoeven te betalen.

Check al onze warmtepompen

Vraag meteen een offerte aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *